Riihon-Majatalon-uudet-kotisivut-avattu-blogitekstiin-kuva

Taas uudet kotisivut

Kotisivut uudistuivat jälleen

 

Edelliset kotisivut avattiin elokuun alussa 2018. Aaronin valaa olimme menossa katsomaan Kajaaniin, kun hotellista käsin teimme vielä viimeisiä säätöjä ja jännityksellä seurasimme teidän kaikkien reaktioita ja mielipiteitä sivuista. Edelliset sivut oli toteutettu jollain erittäin jäykällä kotisivukoneella ja nämä WordPress alustalla. Tästä linkistä löytyy pieni blogikirjoitus tuosta kokemuksesta. Lisää kokemuksistamme kotisivujen tekemisen saralta saat lukea tästä.

Nämä vuosi sitten avatut kotisivut olivat ensimmäiset oikeasti itse tekemämme ja mielestäni ne olikin sen näköiset, sekä hyvässä että pahassa. Tuon projektin aikana ja sen jälkeen olemme oppineet paljon. Ensimmäiset oli harjoittelua ja tämä uusi sivusto sitten päättötyö.  Toki olemme tehneet sivuja myös asiakkaille tässä matkan varrella, jonka myötä oppi on lisääntynyt. Tekemällä oppii sanonta on taas kerran näyttänyt paikkansa pitävyyden. Mielenkiintoisen asiasta teki se, että kun aikanaan saimme sivut valmiiksi, niin tutut yrittäjät alkoivat kyselemään, josko voisimme tehdä heillekin sivut. Työkalut ovat myös uusiutuneet matkan aikana aivan täysin ja nyt käytämme ihan ammattitason työkaluja. Työkaluista huolimatta ja niistä johtuen, sivujen tekeminen näillä uusilla työkaluilla on sen verran helppoa, että pienen perehdytyksen jälkeen itse asiakaskin on kykenevä tekemään sivustollensa sisältöpäivityksiä. Toki se vaatii sen, että me teemme heille hyvät pohjat, johon sisältöä päivitetään ja uusia sivuja luodaan. Kokonaisuutena sivujen tekeminen on kuitenkin melko teknistä, kun WordPress pitää osata asentaa palvelimelle, ostaa domain, huolehtia päivityksistä ja varmuuskopioista.

Ansku oli aivan tyytyväinen näihin elokuussa 2017 avattuihin sivuihin, mutta minua jäi vaivaamaan monet asiat, enkä oikein kehdannut sanoa niitä minun tekemikseni. Itseasiassa jo loppuvuodesta 2017 aloin hahmottelemaan näitä uusia sivuja ja tuskailin näidenkin kohdalla todella paljon. Vaimo halusi yhtä ja minä toista ja en saanut näitä sovitettua yhteen millään. Lopulta mainostoimiston avustuksella saimme keskenämme sovittua, että vähennämme sivuja todella rankalla kädellä. Onnistuimme kuitenkin saamaan kaiken oleellisen (mielestämme) mahdutettua noihin sivuihin. Tämän jälkeen työ oli helppoa. Sivujen runko tuli valmiiksi hyvinkin nopeasti. Jonkin aikaa sivut vain lepäsivät ja odottivat uusien valokuvien saamista. Uudet valokuvat saimme heinäkuun lopulla ja siitä lähtien on ollut todella kova kiire. Olimme asettaneet itsellemme tavoitteeksi, että uudet sivut valmistuvat elo- syyskuun vaihteessa. Jonkin verran meni yli tuosta tavoitteesta, mutta kaikki se ylimääräinen aika oli todella tarpeellinen, jotta saimme hiottua kaiken loppuun saakka. Toki vieläkin on tehtävää. Kotisivut eivät ole koskaan valmiit. Tavoitteeksi elo-syyskuun vaihde tuli itseasiassa sitä kautta, että jo alku kesästä sovimme mainostoimiston kanssa, että syyskuun lopulla / lokakuun alussa alkaa seuraava mainoskampanja. Tässä meitä auttaa FlowHouse ja Jouni Kärkkäinen tiiminsä kanssa. FLowHouse on matkailumarkkinointiin erikoistunut jyväskyläläinen mainostoimista, joka toimii koko Suomen alueella. Heidän kanssaan toteutimme keväällä jo pienen mainoskampanjan, joka oli todella menestyksekäs. Nyt meillä on tietenkin todella suuret odotuksen tätä alkavaa mainoskampanjaa kohtaan.

Visuaalisen ilmeen muutos

Visuaalisen ilmeen muutoksessa saimme erittäin hyvää apua Muuramelaisesta SeriMediasta, Maiju ja Simo Manniselta. Maiju suunniteli meille värit ja fontit, joita käytämme verkkosivuilla ja kaikessa printtimateriaalissa. Fontit upposivat sivuille helposti, mutta värien kanssa meillä oli pieni sulatteleminen. Pienestä shokista toivuttuamme, tykästyimme väreihin todella paljon. Nyt voi sanoa, että värit ovat UPEAT.

Visual Fridayn Tiina Salminen vietti heinäkuun alussa päivän meidän kanssa ja otti erittäin hyvät kuvat Majatalosta ja sen ympäristöstä, ihmisistä ja ravintolatarjonnasta. Kuvaus sessiossa meitä oli auttamassa myös joukko ystäviä ja sukulaisia. Suuri kiitos heille siitä avusta. Kaikkia oli ohjeistettu ottamaan useampi vaatekerta mukaan, että saimme lavastettua erilaisia tilanteita, kokouksista, juhlaan ja vapaa-aikaan. Päivä oli todella pitkä, mutta antoisa.

Tiinan kanssa olemme jo alustavasti sopineet, että hän tulee pitkin talvea ottamaan kuvia erilaisista tapahtumista, joita Majatalossa järjestetään. Nyt jo saimme reilu 300 kuvaa käyttöömme. Syksyn ja talven aikana tulee olemaan monia kursseja ja kokouksia sekä tietenkin hirvipeijaisia ja pikkujouluja. Jos Tiina käy meillä 1-3 kertaa vielä ottamassa kuvia, niin meillä on sen jälkeen todella hyvä ja monipuolinen valikoima kuvia käytössä. Niitä on jo nyt paljon.

Muuta tulevaa

Syksyn aikana osallistumme moneen erilaiseen koulutukseen ja projektiin, jotka keskittyvät visuaalisuuteen ja markkinointiin. Iso osa näitä projekteja on myös se, että pääsemme tutustumaan muihin yrittäjiin, joilla samanlaisia tavoitteita kuin meillä, vaikka toimivatkin kokonaan eri alalla. Toivottavasti kurssien kautta opimme tekemään enemmän asioita itse, ettei kaikkea tarvitsisi ostaa ulkopuolelta. Toisaalta ei ole mitään järkeä yrittääkään tehdä kaikkea itse. Miksi käyttää paljoa aikaa asiaan, jota ei osaa kunnolla, kun samaan aikaan jää tekemättä asioita jotka tuottavat. Pieni säästö siis saattaa osoittautua kalliiksi ratkaisuksi. Kirjekurssilla ei tulla ammattilaisiksi, ainakaan yhdessä yössä. Tietyt jutut tulemme siis jatkossakin ostamaan ulkopuolelta, mutta osan haluamme tehdä itse. Uuden oppiminen on KIVAA ja aina on uutta opittavaa!

Mikko
Mikko
Mikko on toinen Riihon Majatalon omistajista. Hän vastaa pääasiassa Riihon Majatalon verkkosivuista ja toimistotöistä. Kun soitatte Majataloon, niin Mikko todennäköisesti vastaa puheluusi. Koulutukseltaan Mikko on ekonomi. Nykyään Mikko on eläkkeellä pahojen selkäongelmien vuoksi.Riihon Majatalo sijaitsee Keuruulla Keski-Suomessa.
Share
Share