Majatalon-vakea-poseeraa-portailla

Yritysjärjestelyjä

Sukupolvenvaihdos

 

Sukupolvenvaihdos asiat edistyvät pikkuhiljaa. Tuomo ja Anri ovat jo molemmat täyttäneet 71 vuotta ja mahdollisesti lähi vuosina saattavat jäädä jopa eläkkeelle. Elokuussa saimme pitkään mietinnän alla olleen osakeyhtiön perustettua. Nyt on siis olemassa Riihon Majatalo Oy ja sille kaksi aputoiminimeä, Majatalo Design ja Selitysvideoita.fi.  Riihon Majatalo nimeä olemme kuitenkin jo käyttäneet elokuusta 2018 lähtien. Aiheesta voit lukea lisää tämän linkin kautta. Riihon Majatalo nimeä ei pystynyt / tarvinnut rekisteröidä, vaan saimme vain ottaa sen käyttöön. Vuodesta 2015 lähtien olemme toimineet elinkeinoyhtymänä. Yhtymä jatkaa edelleen toimintaansa, mutta pikku hiljaa siirrämme sen toimintaa osakeyhtiölle.

Tausta

Syytä osakeyhtiön perustamiselle oli useita. Olemme parin vuoden ajan tehneet nettisivuja. Kirjanpitäjän mukaan toiminta on ok, mutta verottaja saattaa siihen kohta puuttua, jos nettisivujen teko lisääntyy vielä entisestään. Elinkeinoyhtymän toimialana oli jotain muuta kuin kotisivujen teko ja ylläpito, digitaalinen markkinointi, sisällöntuotanto, videotuotanto ym. Lähi vuosina meillä on edessä isoja remontteja ja mahdollisesti lisärakentamista. Lainan saannin ja muidenkin rahoitus- ja tukijärjestelmien paras mahdollinen hyödyntäminen puolsi osakeyhtiön perustamista. Maalämpöön siirtyminen on varmaan se niistä ensimmäisenä toteutettava. Kappeli ja rantasauna ovat myös asioita joista haaveilemme. Bed and breakfast -tyyppistä toimintaa silmällä pitäen tulemme todennäköisesti tarvitsemaan lisätilaa, jotta pystymme samaan aikaan palvelemaan leiriläisiäkin. Jonkin verran on siis tulevaisuuden suunnitelmia, jotka tulevat tarvitsemaan rahoitusta. Elinkeinoyhtymää katsotaan jossakin mielessä harrastustoiminnaksi, eikä sitä pidetä vakavasti otettavana yritysmuotona.

Majatalo Design

Majatalo Design nimellä olemme tehneet kotisivuja, muistaakseni, noin 1.5 vuoden ajan. Kotisivujen teko on ollut vakavasti otettu harrastus, joka pikku hiljaa on ottanut entistä vakavampaa roolia. Kotisivujen tekemisen lisäksi huolehdimme sivustojen ylläpidosta ja kaikesta muusta, mitä siihen liittyy, paitsi emme ylläpidä itse palvelimia.

Projekti lähtee liikkeelle siitä, että sovimme asiakkaan kanssa raamin, minkä puitteissa toimimme ja mitkä ovat meidän vastuut ja mitkä asiakkaan vastuut. Yksinkertaistettuna voimme todeta, että asiakas toimittaa meille kuvat ja tekstit kotisivuille ja me huolehdimme lopusta. Käytännössä asiakas pääsee siis todella helpolla. Ylläpidosta teemme asiakkaan kanssa vuosisopimuksen, joka sisältävät esim. lisäosien päivitykset WordPress alustalle, varmuuskopiot, lisenssien kk-maksut, tarvittavat sisällön muutokset ja lisäykset. Tämä on sellainen avaimet käteen palvelu, jolloin asiakas saa itse keskittyä omaan bisnekseensä, eikä hänen tarvitse kantaa huolta kotisivujen toiminnasta. Me raportoimme kuukausittain tekemistämme toimista asiakkaan kotisivulla. Lisäksi verkostomme kautta voimme suositella asiakkaille valokuvaajaa, sisällöntuottajaa tai vaikka  mahdollisten mainosvideoiden tekijää. Meidän verkostomme on kuitenkin sen verran laaja, että helposti löytyy asiakkalle apua melkein asiaan kuin asiaan.

Selitysvideoita.fi

Selitysvideoita.fi on vasta hyvin aikaisessa vaiheessa oleva toiminta, joka saattaa käynnistyä tai sitten ei. Aputoiminimi on haettu ja domain rekisteröity. Taustaa tämän aputoiminimen perustamiselle voit lukea tästä. Jos kotisivujen valmistaminen asiakkaille alkoi ihan yllättäen, kun tutut yrittäjät alkoivat pyytämään sitä meiltä, niin Selitysvideoita.fi:n kanssa kävi ihan samoin. Teimme Riihon Majatalolle harjoittelumielessä videon ostamallamme ohjelmalla ja se tavoitti aivan mielettömän suosion. Kun laitoimme sen rohkeasti Facebookiin jakoon niin jo samana päivänä tuli kysely, että mistä näitä videoita saa? Öö, noh vaikka meiltä, kuului vastaus sen enempää asiaa miettimättä. Emme vielä tiedä, teemmekö Selitysvideoita.fi tuotteesta oman brandin, vai sisällytämmekö sen vain Majatalo Design brändin alle. Selitysvideoita.fi osalta olemme aivan tyytyväisiä, jos saamme edes yhden selitysvideon tehtyä asiakkaalle, niin ohjelmat (2 kpl) ovat maksaneet itsensä takaisin. Omassa mainonnassa ja markkinoinnissa tulemme käyttämään näitä valikoidusti.

Mikko
Mikko
Mikko on toinen Riihon Majatalon omistajista. Hän vastaa pääasiassa Riihon Majatalon verkkosivuista ja toimistotöistä. Kun soitatte Majataloon, niin Mikko todennäköisesti vastaa puheluusi. Koulutukseltaan Mikko on ekonomi. Nykyään Mikko on eläkkeellä pahojen selkäongelmien vuoksi.Riihon Majatalo sijaitsee Keuruulla Keski-Suomessa.
Share
Share