Saunailta

Lempeät löylyt

Riihon Majatalo sijaitsee rauhallisen Riihijärven rannalla. Omassa suojaisessa rannassa on laituri ja hiekkapohjainen uimaranta. Majatalon kaksi saunaa palvelevat niin yksittäistä majoittujaa kuin ryhmiäkin. Päärakennuksessa sijaitsevaan isoon, sähköllä lämpiävään saunaan, mahtuu kerralla kymmenkunta kylpijää. Rantatuvan puulämmitteinen pikkusauna sopii 3-4:lle kylpijälle. Isompien ryhmien ollessa kyseessä, molemmat saunat lämpiävät tarvittaessa yhtä aikaa. Saunaillan hinnastoon pääset tutustumaan tästä.

PIENTÄ TAI TUKEVAMPAA SYÖTÄVÄÄ

Kun lähdetään saunomaan ja iltaa viettämään, kannattaa jo ajoissa huomioida iltapala. Saunan yhteyteen laitamme mielellämme syötävää vieraillemme. Tuoreet sämpylät supisuomalaisen perunasalaatin kanssa maistuvat makkaran keralla tai sitten voi valita kevyemmäksi vaihtoehdoksi raikasta, hedelmäistä leipäjuustosalaattia ja sienipiirakkaa. Toki saunaillan yhteyteen voi tilata vaikka täyden Talonpoikaisen juhlapöydän. Saunajuomaksi tarjoilemme vettä, mehua ja halutessanne kotikaljaa. Vieraat voivat tuoda omat saunajuomat tullessaan.

Tutustu menuihin tästä.

Saunaan-kannetaan-puita
Naisia-saunassa
Makkarat-tulilla
Nainen-istuu-laiturilla

Saunan lumo

Tulen rätinä kiukaassa, tuoreen vihdan tuoksu, leppoisat jutut lauteilla, pulahdus vilpoiseen veteen, viileää juotavaa ja mehukkaat makkarat nuotiolla. Niistä on aito, suomalainen saunakokemus tehty. Saunan lauteille jäävät arjen kiireet. Keho kiittää, kun saunan jälkeen istuskellaan vielä kuistilla vilvoittelemassa ja siemailemassa saunajuomia.

Uimaan kesällä ja talvella

Uinti tai kastautuminen viileässä järvessä kruunaa saunakokemuksen. Kesäisin Riihijärvi lämpenee miellyttäväksi tumman vetensä ansiosta. Kevät- ja syyskaudella taas saunojat voivat nauttia virkistävästä viileydestä saunomisen lomassa. Mikään ei voita sitä hyvänolon tunnetta, joka syntyy siitä, kun pääsee pulahtamaan höyryävän saunan lämmöstä viileään järviveteen. 

Suomalainen avanto on arktinen kokemus vailla vertaa! Jäätilanteen salliessa teemme vieraillemme avannon. Avannossa kastautuminen on upeaa itsensä voittamista ja jättää jälkeensä mahtavan olon. Meillä saunojat voivat pyörähtää myös pehmeässä lumihangessa halutessaan. Onko upeampaa kokemusta kuin kävellä talvipakkasella rantaan ulkotulien reunustamaa polkua pitkin, pakkasen paukkuessa ja täysikuun kumottaessa taivaalla? Reipas pulahdus avantoon ja paleleminen loppuu siihen. Sen jälkeen voi kävellä kaikessa rauhassa takaisin saunalle ja käydä vielä ottamassa lämpimät löylyt. Tai sitten vain kuivata itsensä ja pukeutua, sillä avannon jälkeinen hyvä olo ei vaadi enää välttämättä saunaa. Tällaista elämystä ei voi kokea kuin Suomessa!

Kesäisen kuvan takaa aukeavalla videolla Majatalon kansainväliset vieraat testaavat avantoa tammikuussa.

Tytto-jarvessa
Katso video
Share
Share