Mainosvideo-kuva-blogi

Animoidut mainosvideot

Animoidut mainosvideot

 

Ostimme pienen ohjelman, jolla voi tehdä piirrosvideoita ja mainoksia. Ohjelma on todella helppokäyttöinen. Siinä yhdistetään taitavasti oikeata piirtämistä ja se animoidaan erittäin taitavasti. Valmistaja kertoi, että joutuivat piirtämään noin 52 000 kuvaa, jotta ohjelma saatiin valmiiksi. Käyttäjällä on valittavana neljä eri piirtotaulua: perinteinen liitutaulu mustalla pohjalla, vihreällä pohjalla, valkotaulu ja lasinen pinta, jossa kuvaa katsotaan lasin takaa ja piirtäjä piirtää ikäänkuin peilikuvana kuvaa. Käsistä on useampi vaihtoehto. ”Näytöksiä” on useita, samoin erilaista rekvisiittaa, joita voi lisätä valmiisiin näytöksiin, hahmoja on myös todella monta. Lisäksi ohjelmassa on valmista musiikkia, jota voi käyttää taustanauhana. Lisäksi ohjelmaan voi tuoda mp3-muotoisena oman puheen ja musiikkia. Taustamusiikin lisäksi ohjelmaan voi siis puhua oman äänen niin, että taustamusiikki soi joko voimakkaana tai vaimeana taustalla.

Ensimmäisen mainoskokeilun tekemiseen opetteluineen taisi mennä 1,5-2 tuntia ja rohkeana miehenä laitoin sen kokeilumielessä heti Facebookiin jakoon. Meidän mainokset ja useat päivitykset ovat perinteisesti saaneet ihan mukavasti tykkäyksiä, ne ovat tavoittaneet paljon ihmisiä ilman maksettuja mainoksia. Tämän kuitenkin lähti leviämään AIVAN valtavalla menestyksellä. Aina sanotaan (olemme itsekin sen aikaisemmin huomanneet), että Facebookissa videot menestyvät parhaiten. Nyt se tuli todettua ja olemme aivan ällikällä lyötyjä videon suosiosta. Tottakai isossa joukossa on niitä, jotka eivät siitä pitäneet, mutta onneksi valtaosa palautteesta on ollut todella postiivista. Negatiivisen palautteen antoi vain murto-osa kommentoineista. Blogin kirjoitushetkellä video on tavoittanut yli 35 000 henkilöä ja sitä on katsottukin yli 16 000 kertaa. Ihmetellen olemme seuranneet, kuinka tavoitettujen ja videon katsoneiden määrä on vain kasvanut koko ajan. Lopulta laitoimme pienen boostauksen vielä videoon levitykseen. Tällä hetkellä vajaa 20% tavoitetuista ja videon katsoneista henkilöitä on tullut maksetun mainoksen kautta. Kaiken lisäksi vanhat postauksemme ja tekstimme ovat saaneet lisää katsojia ja tykkäyksiä. Myös RIihon Majatalon Facebook-sivuista tykänneiden määrä on kasvanut TODELLA mukavasti pienen tauon jälkeen.

Toinenkin ostos

Tästä innostuneena ostimme toisenkin videoiden teko-ohjelman. Olen seurannut molempien ohjelmien hintoja jo jonkin aikaa, mutta niiden kuukausimaksut ovat olleet ihan mielettömän korkeita. Olen kuitenkin mukana erilaisissa ryhmissä (keskittyvät kotisivujen tekemiseen WordPress ohjelmalla) ja näissä ryhmissä ilmoitellaan hyvistä tarjouksista eri tuotteisiin ja ohjelmalisensseihin. Olisi ollut suoranainen rikos olla ostamatta kyseisten ohjelmien lisenssejä. Lisenssit mahdollistavat myös videoiden tekemisen bisnes mielessä. Tämä toinen ohjelma on erittäin paljon monipuolisempi ja sen opetteluun menee hetki. Menee siis vielä hetki, että pystymme ottamaan sen oikeaan tuotantokäyttöön. Mielenkiinnolla kuitenkin odotamme tuonkin ohjelman tuotoksia, tai siis itsehän ne kuitenkin teemme.

Äänituotannon ostamme tällä hetkellä ulkomailla toimivalta suomalaiselta yritykseltä, mutta osan teemme toki itsekin. Jotta saisimme itse tuotettua paremmat äänet tulisi meidän ostaa parempi mikrofoni, kuin iPhonen mukana tullut : ) Sekin kyllä toimii yllättävän hyvin. Macin mukana tulleilla ohjelmilla äänitysjutut on helppo toteuttaa. Minulla on pientä harrastuneisuutta toki aikaisemmin ollut äänitysjuttuihin soittoharrastuksen kautta. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että en oikein ole valmis tekemään äänituotantoa itse.

Myyntiä

Tunnetko jonkun, joka haluaisi tilata animoidun mainosvideon itselleen, yritykselle, yhdistykselle, syntymäpäivälahjaksi tai ihan muuten vaan, niin meihin voi ottaa yhteyttä.

Jos haluat katsoa tämän videon, niin se löytyy tästä alta.

Mikko
Mikko
Mikko on toinen Riihon Majatalon omistajista. Hän vastaa pääasiassa Riihon Majatalon verkkosivuista ja toimistotöistä. Kun soitatte Majataloon, niin Mikko todennäköisesti vastaa puheluusi. Koulutukseltaan Mikko on ekonomi. Nykyään Mikko on eläkkeellä pahojen selkäongelmien vuoksi.Riihon Majatalo sijaitsee Keuruulla Keski-Suomessa.
Share
Share