Leirikoulu

Leirikoulu Riihon Majatalossa

Leirikoulu Riihon Majatalossa

Riihon Majatalon ”uusi” aluevaltaus on leirikoulujen järjestäminen. Ensimmäiset leirikoulut meillä oli jo -90 puolivälissä, pian sen jälkeen, kun Riihon leirikeskus aloitti toimintansa. Jo usean kuukauden ajan, olemme kehittäneet Riihon Majatalolle leirikoulu tuotetta tiiviissä yhteistyössä alakoulun opettajien kanssa. Tarve leirikoulujen tuotteistamiselle oli vähän molemmin puolinen. Meillä on usein tilaa juuri toukokuun aikana arkipäivisin, jolloin leirikouluja pidetään paljon. Myös kyselyt leirikouluista ovat kasvaneet viime aikoina paljon onnistuneiden toteutuksien myötä.

Laadimme valmiin leirikouluohjelman erilaisille leireille. Poimi se avuksi suunnitteluun.

Yhteistyöllä parempaa leiritoimintaa

Pakettien suunnittelussa saimme korvaamatonta apua tutuilta opettajilta, joilla on usean vuoden kokemus alakoululuokkien opettamisesta sekä leirikoulujen vetämisestä eri puolilla Suomea ja Pohjoismaita. Tarkoitus on kehittää leirikoulutoimintaa jatkossakin niin, että pystymme tarjoamaan tuotetta pitkin lukukautta. Yhteistyökumppaneina meillä on nämä perinteiset lähialueen kumppanit, mutta olemme myös onnistuneet löytämään ja saamaan täysin uusia kumppaneita. Muutamat yrittäjät eri puolilta Suomea ovat olleet meihin yhteydessä, kun ovat huomanneet tai kuulleet meidän kehittävät leirikoulu tuotetta. Heidän tarjoamansa palvelut monipuolistavat meidän  leirikoulukokonaisuuttamme kivasti. Meidän leirikoulupakettiin ja leirikoulun hintaan pääset lukemaan lisää Leirikoulu-sivulta. Lataa talteen myös meidän valmiit ohjelmat hintoineen.

Tekemistä leirikoulussa 

Maalla kun ollaan, niin pakettimme koostuu luonnossa olemisesta. Leirikoululaisilla on mahdollista päästä tutustumaan maidon alkutuotantoon sekä silittämään vasikoita ja lehmiä, metsään voidaan tehdä nuotio ja paistaa makkaraa, kun nälkä alkaa kurnimaan suunnistuksen, geokätköilyn tai eri tehtävärastien lomassa. Eräopas Jokela omine ohjelmineen haastaa lapset voittamaan itsensä ja toverinsa.  Draamapedagogi saattelee leiriläiset seikkailulle omaan mieleen ja taikuri tekee taikoja ja opettaa taikatemppujen tekemistä. Mitään Harry Pottereita meiltä ei valmistu, kun ei olla Tylypahkassa, mutta jääköön yllätykseksi, mitä opitaan. Himmaanmäen näkötorni on muodostunut erittäin suosituksi retkikohteeksi kaikille Riihon Majatalossa vieraileville. Ensimmäisen kahden vuoden aikana siellä vieraili kaikkiaan noin 30 000 henkilöä. Se on huiman korkea torni.

Valmiit leiripaketit

Opettajille ja vanhemmille päätöksen tekeminen on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi valmiiden päiväpakettien ja erilaiset moduulien ansiosta. Moduuleita voidaan helposti siirtää ajankohdasta ja päivästä toiseen. Leirikoulu-sivulla oleva ohjelma on vain suuntaa antava, mutta toteutettavissa juuri sellaisenaan. Monesti ohjelmaan tulee jotain pientä viilausta, kun päästään opettajien kanssa puhumaan leirikoulusta. Opettaja kuitenkin tuntee oppilaansa ja tietää, mikä on parasta aktiviteettia hänen ryhmälleen.

Maaseudun rauha ja villi luonto tarjoavat inspiroivan tavan oppia luonnosta, sen ilmiöistä sekä itsestä ja kaverista. Tervetuloa Riihoon! Lataa tästä ohjelma ja hinnasto.

Suomen leirikouluyhdistys (SLY)

Viime vuoden puolella liityimme Suomen leirikouluyhdistyksen jäseneksi. SLY tarjoaa monipuolista koulutusta leirikouluun lähteville tai sitä suunnitteleville, mutta tarjoaa myös koulutusta yhdistyksen jäsenille. Jäsenenä me saamme lisää tietoutta leirikoulutoiminnasta ja tukea kehitykseen. Yhdistys auttaa myös henkilökuntaa ja opettajia koulutuksessa, sekä tarjoaa asiantuntija-apua. Tämä on meille mahdollisuus olla mukana rakentamassa Suomen parhaita leirikoulukokemuksia. (Tiedot kopioitu yhdistyksen sivuilta).

Mikko
Mikko
Mikko on toinen Riihon Majatalon omistajista. Hän vastaa pääasiassa Riihon Majatalon verkkosivuista ja toimistotöistä. Kun soitatte Majataloon, niin Mikko todennäköisesti vastaa puheluusi. Koulutukseltaan Mikko on ekonomi. Nykyään Mikko on eläkkeellä pahojen selkäongelmien vuoksi.Riihon Majatalo sijaitsee Keuruulla Keski-Suomessa.
Share
Share