Kiisi-niitylla

Yhdessä olemme enemmän ja vahvempia

Kokemuksia koulutuksesta

 

” En muista milloin olisin nauranut näin paljon.”
” Olipas positiivinen päivä ja jäi hyvä mieli.”
” Opin itsestäni uusia asioita.”
” Kannatti tulla, vaikka olenkin jäämässä eläkkeelle.”
” Tutustuin paremmin työkavereihin ja löysimme uusia
Ideoita.”

Näitä palautteita luin, kun suunnittelin uutta työyhteisö päivää. Jokainen tiimi ja yhteisö on erilainen. Siksi kyselen ja kuuntelentilaajaa aina ennen suunnitelmien tekoa. Lähtökohtana on rento ja lämmintä huumoria sisältävä päivä,jossa tehdään yhdessä, laitetaan itseä likoon turvallisesti ja annetaanmahdollisuus oppia uutta sekä itsestä että työkavereista.Se antaa tilaa uusille ideoille sekä näkemään oman työyhteisönsätoisenlaisessa valossa.

Kutkutti vatsanpohjassa. Mietin erilaisia työtapoja. Iloitsin siitä, että ryhmä ei voi epäonnistua. Mitään ei tarvitse osata,ei tarvitse olla aiempaa kokemusta ja riittää kun on valmis käyttämään mielikuvitustaan sekä laittamaan itseään likoon juuri sen verran kun itsestä tuntuu hyvältä.

Ajattelin käyttää päivässä mm. vanhoja valokuvia ja ulkoa haettuja keppejä, sekä oman elämän tarinoita, arkipäivän sattumuksia. Ryhmittäin saisi miettiä kuka on kuvassa, missä se on otettu, mitä tapahtui ennen sen ottamista ja siitä se lähtisi. Tehtäisiinkö siitä mitä sen jälkeen tapahtui vaikka kuunnelma tai äänimaailma? Se on toiminut monenlaisissa ryhmissä. Kepeillä tiivistetään ryhmää, tarvitsee vain katsoa, että maastossa on tasainen kohta. Ulkona tekeminen sään salliessa saa energian liikkeelle. Näistä lähden rakentamaan kokonaisuutta.

Yhdessä tekemisen voima ja hymyt. Sitä haen ja se on yksi tavoitteista. Mitä muita tavoitteita päivällä olisi? Juttelen vielä tilaajan kanssa. Se on tärkeää ja siitä minä pidän. Yhdessä tekemistä sekin. Hyvä niin.

Kirjoittaja on Kiisi Isotalo, monivuotinen yhteistyökumppani ja ystävä. Kiisi on koulutukseltaan kouluttaja, tarinankertoja ja draamapedagogi. Hänen työalueenaan on koko Suomi.

Kiisi
Kiisi
Kiisi on Suomen ainoa Tarinankertoja-nimikkeellä työskentelevä henkilö. Kiisin työalueena on koko Suomi. Kiisi asuu Varsinais-Suomessa pienessä rannikko kylässä, josta käsin hän tekee ohjelmapalveluita ja tarinankerrontaa.
Share
Share