Raclette-ja-oliivit

Raclette – talvipäivien herkku

Raclette päivitys saanut paljon lukijoita

Noin vuosi sitten kirjoitimme blogikirjoituksen, Raclette on Majatalon väen ruokapöydässä jouluna. Nyt joulun alla jaoimme kyseisen päivityksen Facebookissa uudestaan ja se sai mielestämme todella hyvän vastaanoton. Sitä kirjoitusta on nyt jaettu yhteensä 77 kertaa, josta noin kuukauden aikana lähes kaikki. Raclettea on tarjolla myös Majatalon menuvaihtoehdoissa, mutta emme jostain syystä ole sitä mainostaneet. Jos haluat tulla nauttimaan Raclettea Riihon Majataloon, niin ole ihmeessä meihin yhteydessä. Raclette aterian varaus onnistuu oheisen linkin kautta tai soittamalla sivun alalaidasta löytyvään numeroon.

Raclettegrilli-ja-vesipullo

Herkuttelua

Menneenäkin jouluna nautimme Raclette -aterian kolmeen kertaan viikon sisällä. Ensimmäinen kerta oli perinteinen jouluaaton ateria. Tämän lisäksi söimme Raclettea kerran myös välipäivinä sekä Uuden Vuoden aattona. Välipäivinä meillä oli lasten kavereita myös syömässä. He olivat kuulleet hehkutusta Raclettesta useaan otteeseen ja halusivat tulla testaamaan sitä meille. Joku heistä tuli myös uuden vuoden aattona uudestaan meille syömään : O

Uuden vuoden aattona meillä on perinteisesti ollut Anskun serkku perheineen viettämässä juhlaa. Heidän esikoinen on meidän kummipoika ja meidän Ruben on heidän kummilapsensa.  Usein myös Anri ja Tuomo sekä Anskun täti Anne ovat olleet meillä myös uutena vuotena, mutta tänä vuonna he olivat estyneitä tulemaan. Tästä huolimatta meillä oli tiivis tunnelma syödessä, pelatessa ja raketteja ampuessa. Raclette oli tietenkin juhlan pääosassa. Tässä kirjoituksessa on mukana kuvia tuolta aterialta.

Meillä on juuston ja perunoiden lisäksi tarjolla erilaisia mausteita. Suosittuja ovat valkosipulijauhe, erilaiset pippurit, paprika- ja chili-jauhe ja aromisuola. Lisäksi Santa Maria- maustemerkillä on tosi hyvin sopivia maustesekoituksia, kuten Pasta rossa, Chili explosion ja Chicken & steak.  Sulatettu juusto ja perunat voidaan sitten dipata maustekasoissa maun mukaan. Kuuma tee kuuluisi tuohon ruokaan mukaan, mutta me emme ole sitä keittäneet. Raclettegrilli lämmittää ihan riittävästi, eikä siihen kuuma tee oikein enää maistu. Lisäksi meillä on aina myös nakkeja, lihapullia, salaattia sekä pienenpieniä suolakurkkuja (cocktail). Nyt oli poikkeuksellisesti mukana myös oliiveja, kun meidän naisväki on viime aikoina tykästynyt niihin kovasti. Hyviä lisukkeita Racletten oheen ovat esimerkiksi kana, paprika, salami, kinkku, aurinkokuivattu tomaatti, jättikatkaravun pyrstöt, ananas, pikkutomaatit ja käytännössä ihan mikä sinulle itsellesi maistuu.

Raclette-nakit-ja-lihapullat

Raclettejuuston korvikkeita

Raclette-juustoa ei löydy ihan joka marketista. Valmiiksi siivutettuna meillä on tullut vastaan kaksi eri merkkiä, mutta en nyt satu muistamaan niiden nimiä. Isona kiekkona en ole Suomessa nähnyt Raclettej-uustoa kuin kerran. Sen verran harvinainen herkku se kuitenkin Suomessa on. Raclette oli erityisen suosittu ruokalaji Suomessa 90-luvulla. Jos et omasta kaupastasi löydä Raclette-juustoa niin me olemme todenneet hyviksi vaihtoehdoiksi esimerkiksi Valion Luostarin ja Ritarin. Ehkä voi näin leikkisästi todeta, että jos juusto haisee pahalle, niin maistuu se hyvälle!

Raclettejuusto-sulatettuna

Raclette reseptejä

Raclette-ateria on siitä kiva ruoka, että sen valmisteluihin menee vain vähän aikaa. Perunoiden kuorimisen ja keittämisen lisäksi muuta ei tarvitse valmistaa. Muuten jokainen kokkaa itse oman ruokansa siinä samalla kun syödään. Netistä löytyy hyvin reseptejä ja ohjeita Raclette-aterialle, myös suomeksi. Tässä muutama esimerkki. Huomionarvoista on se, että itse olemme huomanneet, että perunoita kuluu Raclette-aterialla huomattavasti enemmän kuin normaalilla aterialla. Huomaat, että resepteissä saattaa olla melko paljonkin erilaista kikkailuja  valmistuksen suhteen, mutta ihan edellä kuvatulla perussetillä pärjää todella hyvin. Kikkailla voi tietenkin ihan oman maun mukaan.

Raclette-suolakurkut-ja-salaatti

Jälkiruoka

Jälkiruoaksi, totta kai, se mikä sinulle parhaiten maistuu! Me olemme huomanneet, että jäätelö on kaikista paras jälkiruoka. Aina tosin jälkiruoka ei enää maistu, kun pääruokaa on tullut syötyä liikaa, mikä tapahtuu lähes joka kerta. Raclettea kun syödään meillä vain joitain kertoja vuodessa, niin sen johdosta sitä tulee usein syötyä enemmän kuin tarpeeksi.

Jäätelöistä parhaita ovat kermaisat jäätelöt. Jäätelön kannattaa antaa sulaa riittävästi, jotta se on oikein pehmeää. Päälle vaahterasiirappia tai itse tehtyä kinuskikastiketta. Itse tehty kinuskikastike on hyvä keittää paksuksi ja hieman lämpöisenä kaataa jäätelön päälle. Lasten mielestä jäätelö maistuu aina, varsinkin kun se menee eri mahaan kuin pääruoka.

Lopuksi

Jos haluat päästä nauttimaan Raclette-ateriasta Riihon Majatalossa, niin ota reilusti yhteyttä ja varaa tästä. Voit myös soittaa meille sivun alareunassa olevaan numeroon. Vaikka ruoan nimi kuulostaa hyvin erikoiselta, ovat kustannukset hyvin maltilliset ja makumaailmaltaan se on hyvin lähellä suomalaista makumaailmaa. Raclette ateria sopii hyvin esimerkiksi kokouksen ja saunaillan yhteyteen.

Jos sinulle tulee hiki syödessä, niin tämän ruoan kohdalla ei välttämättä ole kyse laiskuudessa. Raclettegrilli (ja viini) lämmittävät sopivasti, grilli todella paljon.

Mikko
Mikko
Mikko on toinen Riihon Majatalon omistajista. Hän vastaa pääasiassa Riihon Majatalon verkkosivuista ja toimistotöistä. Kun soitatte Majataloon, niin Mikko todennäköisesti vastaa puheluusi. Koulutukseltaan Mikko on ekonomi. Nykyään Mikko on eläkkeellä pahojen selkäongelmien vuoksi.Riihon Majatalo sijaitsee Keuruulla Keski-Suomessa.
Share
Share
Raclette

Raclette illallinen... Tottakai

Herkulllinen Raclette illallinen isommallekin porukalle. Sisältää mm. perunoita, juustoja, nakkeja, lihapullia ja salaattia. Lopuista lisukkeista sovimme erikseen. Tuo oma viini tullessasi.

Jos olet ensimmäistä kertaa nauttimassa Racletteja, niin me opastamme teidät tämän herkun pariin.

Riihon Majatalo