Ilona-ja-Markus-istuvat

Ilonan ja Markuksen hääviikonloppu elokuussa 2020

Häiden järjestelyt alkoivat isolla porukalla perjantaina ja tunnelma oli kaikilla jo hieman jännittynyt. Torstaina juhlapaikalle tullut teltta oli jo pystytetty ja koristeltu juhlia varten. Lämpimässä kesäisessä säässä oli mukavaa ja rentoa järjestellä paikkoja. Lisäksi juhlapaikan väki oli kovassa työntouhussa ja he auttoivat suuresti sisätilojen valmistelussa. Päivä sujui nopeasti ja perjantai-iltaan klo. 18 mennessä olimme jo saaneet valmistelut tehtyä. Muutamaa pientä asiaa lukuun ottamatta tietenkin. Silloin alkoikin juhlapaikalla saunan lämmitys ja pöytätenniksen pelaaminen kaasojen ja bestmanien kanssa.

Lauantai aamu nousi kirkkaan aurinkoisena. Morsiammella ja kaasoilla herätyskellon soidessa ennen aamu seitsemää, oli sulhanen ja bestmanit vielä unten mailla. Majatalo tarjosi meille maukkaan aamupalan, jolla oli hyvä aloittaa juhlapäivä. Naisten lähtiessä kampaajalle alkoivat miehet pikkuhiljaa heräilemään ja valmistelemaan viimeisiä yksityiskohtia. Niin kiire ei miehillä ollut, etteikö riippumatossa makoilu, hääautolla ajelu ja pöytätenniksen pelaaminen olisi ollut mahdollista. Olihan sulhanen vielä pöytätenniksen äärellä tuntia ennen h-hetkeä.

Markus-riippumatossa

Vihkiminen tapahtui Pihlajaveden Erämaakirkossa, josta saavuimme juhlimaan häitämme Riihon Majataloon, Keuruulla Keski-Suomessa. Vieraat odottivat meitä ulkona juhlapaikalla kelin ollessa helteinen. Onneksi juhlapaikalla oli teltta, josta sai auringonsuojaa. Tervetulomaljojen jälkeen leikimme tutustumisleikkiä, jotta vieraat pääsisivät vähän tutustumaan toisiinsa. Tutustumisen jälkeen siirryimme sisätiloihin nauttimaan Majatalon herkullisesta ruoasta.

Ilona-ja-Markus-haa-ateria

Kun kaikki saivat kovan odotuksen jälkeen mahansa täyteen herkullista ruokaa, pystyivät juhlat todella alkamaan. Puheiden ja kauniiden lauluesitysten aikana ensimmäiset suorittivat jo heille annettuja salatehtäviä, jotka nousivatkin yllättävän suosituiksi loistavien pikkupalkintojen ansiosta.

Ilona-ja-Markus-haakakun-leikkaaminen

Illan aikana ohjelmassa oli kakun leikkausta, häätanssia ja yllätysohjelma, jossa koottiin kolme joukkuetta. Yhdessä joukkueessa olivat sulhasen sukulaiset, toisessa morsiamen sukulaiset ja kolmannessa hääparin kavereita. Lehmäkarkki-trivial oli mukaansa tempaava ja muutamia yllätysvastauksiakin saatiin esille. Muun muassa yhteisten asuntojen määrä missä hääpari oli kerennyt asumaan. Illan hämärtyessä morsian ryöstettiin jopa niin ovelasti, ettei sulhanen alkuun huomannut koko skenaariota. Illan lopuksi varsinaisten ohjelmien loputtua hääväki pääsi saunomaan ja uimaan kuuman päivän jälkeen, sekä nauttimaan rauhallisesta illasta.

Juhlapäivämme onnistui mielestämme täydellisesti ja Majatalon väki onnistui loihtimaan meille täydelliset maalaishenkiset häät. Majatalon emännän ollessa tarkka yksityiskohdista, sai meidät luottamaan siihen, että juhlat sujuisivat hyvin. Majatalon puitteet yöpymiselle olivat mahtavat. Hääparille oli oma ”hääsviitti” Majatalon yläkerrassa ja vieraille oli tarjolla tilavat huoneet majoitusta varten. Illan päätteeksi sauna ja uintimahdollisuus olivat ehdottomia ykkösiä kuuman päivät päätteeksi vieraiden mielestä. Majatalon kanssa oli mielestämme helppo järjestää elämämme juhlat.

Terveisin Ilona ja Markus

 

 

Picture of VierasKynä
VierasKynä
VierasKynä -nimimerkin taakse piiloutuu Majatalon vieraita ja yhteistyökumppaneita. He kertovat ajatuksia ja kokemuksia Riihon Majatalosta. Riihon Majatalo sijaitsee Keuruulla Keski-Suomessa.
Share
Share