Haapari-ulkona-Riihon-Majatalo

Ikimuistoiset häät luonnon helmassa

Tulimme Riihon Majataloon, Keuruulla Keski-Suomessa, äitienpäivälounaalle katsastaaksemme samalla mahdollista tulevaa hääpaikkaamme. Olemme puolisoni kanssa luontoa rakastavia ihmisiä; ekologisuus, lähiruoka ja maanläheisyys ovat meille tärkeitä asioita. Emme olleet koskaan aikaisemmin käyneet Riihossa, mutta verkkosivujen ja kuvien perusteella olimme jo melko varmoja siitä, että se olisi juuri meidän näköisemme paikka järjestää häät vuoden päästä vapun aikaan. Maittavat tarjoilut ja lämmin tunnelma äitienpäivänä saivat meidät lopullisesti vakuuttuneiksi Riihosta hääpaikkana. Pidimme erityisesti vanhan kansakoulun tunnelmasta, luonnonkauniista ympäristöstä ja henkilökunnan toimeliaasta ja palvelualttiista asenteesta, että kaikki asiat laitetaan hoitumaan.

Vanhan-kansakoulun-tunnelmaa-Riihon-Majatalo

Riihon Majatalon pihapiiristä löytyi majoituskapasiteettiakin juuri tarvitsemamme määrä, kaikki halukkaat saisivat jäädä yöksi ja erikoisuutena Majatalo tarjosi mahdollisuutta vielä juhlien jälkeisenä aamuna omakustanteiseen brunssiin. Alustavat suunnitelmat Majatalon väen kanssa sujuivat helposti ja he laativat meille jopa toiveidemme mukaisen kala- ja kasvisruoka juhlamenun. Riihossa saatiin nopeasti kiinni ajatuksesta, minkälaiset hääjuhlistamme haluaisimme ja olimme järjestelyiden suhteen helposti samalla aaltopituudella. Nyt meillä oli siis paikka juhlille ja kaikki muutkin perustavanlaatuiset suunnitelmat ja varaukset (kirkko, yms.) oli tehty. Isot linjat hääjuhlistamme oli piirretty. Juhlapäivään oli aikaa vajaa vuosi ja palasimme takaisin arjen pariin Helsinkiin haaveilemaan tulevasta. Syksyllä 2019 aloitimme muut hääsuunnittelut, laadimme vieraslistan, painatimme kutsut ja tammikuussa 2020 ne lähtivät postissa vieraille. Häät lähenivät, hankimme puvut ja sormukset. Unelmat alkoivat konkretisoitua. Sitten tuli korona.

Mies-ottaa-ruokaa-Riihon-Majatalo

Covid-19 pandemia aiheutti keväällä 2020 kaikkien mahdollisten tapahtumien peruuntumisen, niin myös me päätimme siirtää häitämme vapusta myöhempään ajankohtaan. Se kirpaisi, mutta emme halunneet luopua Riihosta ja häihimme liittyvistä mielikuvista. Majatalolta löytyi hyvin joustoa poikkeustilanteen vuoksi ja juhlien siirtäminen onnistui helposti elokuun lopulle. Seurasimme kevään ja kesän alati muuttuvaa koronatilannetta ja jännitimme miten häiden käy. Lähempänä hääjuhlaa kyselimme Riihosta neuvoa, miten vallitsevassa poikkeustilanteessa voisimme häämme järjestää? Sovimme väljennetystä juhlaruokailusta; levitimme ruokailupaikkoja laajemmalle alueelle ottamalla käyttöön kolmannen ruokailusalin. Lisäksi Majatalosta vinkattiin mahdollisuutta tuoda itse vuokrattu juhlateltta pihamaalle, jolloin voisimme olla vielä turvallisemmin juhlissamme.

Koristeet-teltassa-Riihon-Majatalo

Koitti hääviikonloppu ja näytti onneksemme siltä, että häät pystytään edelleen järjestämään. Juhlateltta pihalla oli menestys — Majatalolta löytyi myös valoja teltan koristelemiseen. Häihimme tilattu orkesteri esiintyi teltassa ja vieraat tanssivat.

Soittimet-teltassa-Riihon-Majatalo

Ruokia kehuttiin kautta linjan ja bestman jopa ikävöi niitä juhlien jälkeen: ”Miksi en syönyt enemmän?” Tunnelma oli katossa! Muutenkin hääjuhlamme onnistuivat yli odotusten. Riihon Majatalon filosofia on, että heillä ei ole asiakkaita, vaan ihmiset tulevat heille vieraiksi järjestämään juhlia. Tämä filosofia välittyi koko juhlien ajan todella selkeästi. Henkilökunta ei häilynyt taustalla, vaan oli aidosti sydämellään mukana juhlien järjestämisessä. Heillä oli aina aikaa vastata kysymyksiin ja ojentaa auttava kätensä, milloin pihlajan oksien hakuun ja milloin pysäköintipaikan järjestämiseen tai liikenteen ohjaamiseen. Järjestelyjen ollessa valmiit ja juhlapäivän valjetessa tiesimme, että näistä tulee hienot juhlat! Olemme kiitollisia rennoista ja lämminhenkisistä hääjuhlistamme Riihossa! Siitä iso kiitos sydämelliselle ja läsnäolevalle Majatalon väelle.

Rakkaudella Aino & Teemu

 

 

Picture of VierasKynä
VierasKynä
VierasKynä -nimimerkin taakse piiloutuu Majatalon vieraita ja yhteistyökumppaneita. He kertovat ajatuksia ja kokemuksia Riihon Majatalosta. Riihon Majatalo sijaitsee Keuruulla Keski-Suomessa.
Share
Share